Onze basisingrediënten

De Buurtkok wil dat iedereen de mogelijkheid krijgt om met gemak gezonder te eten en te ervaren wat de kracht van goede voeding is. Onze vijf basisingrediënten laten zien wat we belangrijk vinden en waar we voor staan.

GEMAK

Geen tijd, inspiratie of zin om te koken? Geen punt. De Buurtkok zorgt ervoor dat er altijd een antwoord is op de vraag: “Wat eten we vanavond?”. Bestellen, afhalen op de pick-up locatie, opwarmen en genieten. Zo makkelijk kan kiezen voor gezond zijn.

GEZOND

Niet vullen maar voeden en pure smaken. Dat is de basis van onze maaltijden. Veel variatie, volop vitamines en mineralen en een uitgebalanceerde verhouding van goede koolhydraten, eiwitten en vetten. De groenten het liefst vers van het land, in de pan! Eten zoals onze voorouders dat deden; onbewerkt en zonder kunstmatige toevoegingen.

LEKKER

Lekker is voor iedereen anders. We zorgen voor een gevarieerd aanbod van maaltijden, zodat er altijd iets van jouw smaak bij zit. Van bekend en vertrouwd tot verrassend anders en nieuw. De maaltijden worden met liefde, zorg en hoogwaardige ingrediënten bereid. Dat proef je!

SOCIAAL

Met elkaar, goed voor elkaar. Dat zie je terug in hoe we zijn en hoe we werken. Voor en met de lokale samenleving, met vrijwilligers, stagiaires en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij De Buurtkok zijn kansen en denken we in mogelijkheden. We betrekken je graag bij wat we doen. Want samen komen we verder! Wat je verhaal ook is, voel je welkom bij De Buurtkok.

BEWUST

De maaltijden zijn zowel heerlijk als eerlijk. We werken volgens de principes van Dutch Cuisine. Het liefst met biologische producten uit de buurt en zoveel mogelijk van het seizoen. We zijn meester in het tegengaan van voedselverspilling en al onze verpakkingen zijn recyclebaar of biologisch afbreekbaar. Zo houden we onze voetafdruk zo klein mogelijk.