Onze basisingrediënten

De Buurtkok wil dat iedereen de mogelijkheid krijgt om met gemak gezonder te eten en te ervaren wat de kracht van goede voeding is. Onze vijf basisingrediënten laten zien wat we belangrijk vinden en waar we voor staan.

GEMAK

Geen tijd, inspiratie of zin om te koken? Geen punt. De Buurtkok zorgt ervoor dat er altijd een antwoord is op de vraag: “Wat eten we vanavond?”. Bestellen, afhalen op de pick-up locatie, opwarmen en genieten. Zo makkelijk kan kiezen voor gezond zijn.

GEZOND

Variatie, veel groenten en een uitgebalanceerde verhouding van goede koolhydraten, eiwitten en vetten. De ingrediënten het liefst vers van het land, in de pan! Eten zoals onze voorouders dat deden. “Niet vullen maar voeden”. Dat is de basis van onze maaltijden.

LEKKER

Lekker is voor iedereen anders. De Buurtkok zorgt voor een gevarieerd aanbod van maaltijden, zodat er altijd iets van jouw smaak bij zit. De maaltijden worden met liefde, zorg en hoogwaardige ingrediënten bereid. Dat proef je!

SOCIAAL

Met elkaar en voor elkaar. We betrekken je graag bij wat we doen. Want samen kom je verder! Sociaal komt ook terug in de prijs van de maaltijden. Ons doel is de maaltijden betaalbaar te maken voor iedereen, omdat iedereen recht heeft op een voedzame maaltijd.

VERANTWOORD

De maaltijden zijn zowel heerlijk als eerlijk. We werken volgens de principes van Dutch Cuisine, het liefst met biologische producten, uit de regio en zoveel mogelijk van het seizoen. Geen verspilling is het uitgangspunt. Onze verpakkingen zijn recyclebaar of biologisch afbreekbaar. Zo houden we onze voetafdruk zo klein mogelijk.